برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زابل
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
دفتر ریاست ::
گسترش شبکه::
آموزش و ارتقاء سلامت::
پیشگیری و مبارزه با بیماریها::
بهداشت محیط::
بهداشت حرفه ای::
بهداشت خانواده::
بهداشت مدارس::
دهان و دندان::
بهبودتغذیه::
آزمایشگاه مرجع::
امور اداری و مالی::
واحد فن آوری اطلاعات::
::
آموزش سلامت همگانی

AWT IMAGE

..
سالم
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: چه غذاهایی را بیشتر بخوریم ::
 | تاریخ ارسال: 1393/10/23 | 

چه غذاهایی را بیشتر بخوریم

o مصرف میوه ها و سبزی ها را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید، انواع میوه ها و سبزی های تازه سرشار از ویتامین و املاح و موادی به نام آنتی اکسیدان ها هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند. از آن جمله سبزی های برگ سبز تیره و میوه های زرد و نارنجی و قرمز بسیار با اهمیت هستند.

 

o در برنامه غذایی روزانه، مقدار کافی شیر و مواد لبنی بگنجانید. کلسیم موجود در شیر و مواد لبنی موجب کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود. با مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب، یک پیاله ماست کم چرب یا سایر مواد لبنی کم چرب مانند پنیر و کشک می توان کلسیم مورد نیاز را به دست آورد.

 

o از غلات سبوس دار مانند نان جو و سنگک و نان بربری و سایر نان هایی که مطمئن هستید یا با آرد کامل تهیه شده اند، استفاده کنید.

 

o مصرف فیبر غذایی را افزایش دهید، حبوبات، انواع سبزی ها مانند هویج، چغندر، کاهو، کرفس، انواع کلم، و غذاهای سبوس دار که منابع غنی فیبر محلول هستند، کلسترول بد را کاهش می دهند.

 

o مصرف سویا و فرآورده های آن موجب کاهش سطح کلسترول خون می شود.

 

o مصرف سیر و پیاز در کاهش کلسترول و تری گلیسیرید موثر است.

 

:: عادت های خوب در تغذیه ::
 | تاریخ ارسال: 1393/10/23 | 
 عادت های خوب را در تغذیه خود و خانواده تقویت کنید

o همیشه سر سفره سالاد بگذارید تا همه اعضای خانواده از آن مصرف کند. سالاد را می توان با تنوع بسیار و هر بار با سبزی های گوناگون تهیه کرد.

 o وجود سبزی خوردن در سفره یکی از عادت های خوب غذایی ما ایرانیان است. با مصرف سبزی های خام، فیبر کافی و انواع ویتامین ها و املاح را به بدن خود برسانید.

 o اگر شما به سر کار می روید حتما هر روز مقداری میوه شسته شده همراه خودتان بردارید. یک میان وعده سالم را به جای بیسکوییت و یا شیرینی که ممکن است چربی های نامناسبی داشته باشد، جایگزین کنید.

 o برای کودکان و سایر افراد خانواده هم که صبح از خانه خارج می شوند، میوه و لقمه سالم تهیه و آنها را به خوردن آن تشویق کنید. گرسنگی در خارج از خانه ممکن است موجب مصرف غذاهای نامناسب، فست فود و غذاهای خیابانی شود که اغلب چرب، غیر بهداشتی و برای سلامت زیان آورند. در هنگام خرید مواد غذایی برچسب آن را جهت تعیین میزان و نوع چربی کنترل کنید.

 o وقتی به رستوران می روید و یا از رستوران غذا سفارش می دهید بخواهید کره و یا مارگارین روی غذای تان نگذارند. کودکان اگر چاق نباشند، به دلیل جنب و جوش بیشتری که دارند می توانند غذا را چرب تر بخورند.

 o پر فشاری خون و افزایش کلسترول خون فاقد هرگونه علامتی هستند بنابراین شما باید به طور منظم از لحاظ ابتلا به افزایش فشار خون و کلسترول خون بررسی شوید.

 

 
برای مشاهده کل مطالب بخش پیام های بهداشتی اینجا را کلیک کنید.
زابل - میدان جهاد -خیابان شهید باقری -ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی زابل ، مرکز تلفن : 2254534- 2225405 - 2254532 - 2225402 تلفن گویا : 2254700 تمامی حقوق معنوی این پایگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی زابل می باشد
Persian site map - English site map - Created in 0.194 seconds with 938 queries by AWT YEKTAWEB 3174