برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زابل
   [صفحه اصلی ]     [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اداره نظارت برموادغذایی::
اداره نظارت براموردارو وموادمخدر::
آزمایشگاه کنترل موادغذایی::
اطلاع رسانی غذا::
اداره تجهیزات پزشکی::
::

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

نظرسنجی
نظر شما در مورد مطالب پورتال چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
فرایندهای اداره نظارت بر مواد غذایی
..
EPA
Us Enviromental Protection Agency
..
لیست مدارک پروانه های بهداشتی
:: اخبار : خواص ویتامین B5 ::
 | تاریخ ارسال: 1393/9/24 | 

«B5» را فراموش نکنید!

AWT IMAGE

ویتامین B5 یکی از ویتامین‌های مهم و حیاتی برای حفظ سلامت بدن است.

 ویتامین B5 از جمله ویتامین‌هایی است که برای تولید گلبول‌های قرمز ضرورت دارد و به بدن کمک می‌کند که غذای مصرفی را به انرژی تبدیل کند. سایت «هلث لاین» در مطلبی آورده است ویتامین B5 غیر از فوائد ذکر شده کاربردهای دیگری نیز برای بدن دارد که می‌توان به حفظ سلامت پوست، مو و چشم‌ها و همچنین عملکرد صحیح کبد و سیستم عصبی اشاره کرد.


ویتامین B5 یکی از هشت ویتامین گروه B است. تمامی ویتامین‌های B به بدن کمک می‌کنند تا پروتئین، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را به انرژی تبدیل کند. از دیگر فوائد این ویتامین کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش است. این ویتامین از جمله ویتامین‌هایی است که می‌توان آن را از طریق رژیم‌های غذایی در بدن جذب کرد. ویتامین B5 در بسیاری از سبزیجات به خصوص بروکلی و خانواده کلم‌ها پیدا می‌شود. سایر منابع غنی از این ویتامین شامل قارچ، مغز خشکبار، لوبیا، نخود، عدس، گوشت،‌ لبنیات و تخم‌مرغ هستند.


تمامی ویتامین‌های B‌ در آب حل می‌شوند و بهترین راه که می‌توان میزان کافی ویتامین B5‌ را وارد بدن کرد استفاده از رژیم‌های غذایی روزانه سالم و متعادل است. همچنین در صورتیکه بدن دچار کمبود ویتامین B5 شود این کمبود را با علائمی همچون سردرد، خستگی، اختلال در همکاری ماهیچه‌ای و تحریک پذیری نشان می‌دهد. علاوه بر این در صورت ابتلا به عارضه‌ها و مشکلاتی از جمله آلرژی، آکنه، گرفتگی پا، پایین بودن قندخون و فشارخون، التهاب مفاصل، بیماری پارکینسون و کندیِ درمان زخم می‌توان از مکمل‌های ویتامین B5 مصرف کرد.


موسسه مایوکلینیک و موسسه ملی سلامت اعلام کردند شواهد کمی وجود دارد که نشان دهنده فوائد ویتامین B5‌ برای درمان عوارض و بیماری‌ها باشند. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که این ویتامین در درمان روماتیسم مفصلی و اختلال کم توجهی ناشی از بیش فعالی مفید است هرچند لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

منبع : ایسنا

دفعات مشاهده: 2320 بار   |   دفعات چاپ: 370 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : خواص ویتامین B5 ::
 | تاریخ ارسال: 1393/9/24 | 

«B5» را فراموش نکنید!

AWT IMAGE

ویتامین B5 یکی از ویتامین‌های مهم و حیاتی برای حفظ سلامت بدن است.

 ویتامین B5 از جمله ویتامین‌هایی است که برای تولید گلبول‌های قرمز ضرورت دارد و به بدن کمک می‌کند که غذای مصرفی را به انرژی تبدیل کند. سایت «هلث لاین» در مطلبی آورده است ویتامین B5 غیر از فوائد ذکر شده کاربردهای دیگری نیز برای بدن دارد که می‌توان به حفظ سلامت پوست، مو و چشم‌ها و همچنین عملکرد صحیح کبد و سیستم عصبی اشاره کرد.


ویتامین B5 یکی از هشت ویتامین گروه B است. تمامی ویتامین‌های B به بدن کمک می‌کنند تا پروتئین، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را به انرژی تبدیل کند. از دیگر فوائد این ویتامین کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش است. این ویتامین از جمله ویتامین‌هایی است که می‌توان آن را از طریق رژیم‌های غذایی در بدن جذب کرد. ویتامین B5 در بسیاری از سبزیجات به خصوص بروکلی و خانواده کلم‌ها پیدا می‌شود. سایر منابع غنی از این ویتامین شامل قارچ، مغز خشکبار، لوبیا، نخود، عدس، گوشت،‌ لبنیات و تخم‌مرغ هستند.


تمامی ویتامین‌های B‌ در آب حل می‌شوند و بهترین راه که می‌توان میزان کافی ویتامین B5‌ را وارد بدن کرد استفاده از رژیم‌های غذایی روزانه سالم و متعادل است. همچنین در صورتیکه بدن دچار کمبود ویتامین B5 شود این کمبود را با علائمی همچون سردرد، خستگی، اختلال در همکاری ماهیچه‌ای و تحریک پذیری نشان می‌دهد. علاوه بر این در صورت ابتلا به عارضه‌ها و مشکلاتی از جمله آلرژی، آکنه، گرفتگی پا، پایین بودن قندخون و فشارخون، التهاب مفاصل، بیماری پارکینسون و کندیِ درمان زخم می‌توان از مکمل‌های ویتامین B5 مصرف کرد.


موسسه مایوکلینیک و موسسه ملی سلامت اعلام کردند شواهد کمی وجود دارد که نشان دهنده فوائد ویتامین B5‌ برای درمان عوارض و بیماری‌ها باشند. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که این ویتامین در درمان روماتیسم مفصلی و اختلال کم توجهی ناشی از بیش فعالی مفید است هرچند لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

منبع : ایسنا

دفعات مشاهده: 2240 بار   |   دفعات چاپ: 378 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : واکنش سازمان غذا و دارو به وجود زعفران تقلبی ::
 | تاریخ ارسال: 1393/9/24 | 

واکنش سازمان غذا و دارو به وجود زعفران تقلبی/افزودن رنگ های مصنوعی

AWT IMAGE

صدور پروانه تاسیس، بهره برداری و ساخت برای متقاضیان تولید و بسته بندی زعفران، در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام می شود.

مینو حاجیان کارشناس اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، گفت: قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده در معرض تقلب های زیادی قرار گیرد. تقلب در زعفران از طریق مخلوط کردن پرچم گیاه گلرنگ و گیاهان مشابه با زعفران یا رنگ کردن اشک های اطراف ذرت با رنگ های مصنوعی نظیر "تارترازین" یا سنگین کردن زعفران با افزودن رطوبت یا آغشته کردن آن با سایر مواد انجام می شود.


وی صدور پروانه های تاسیس، بهره برداری و ساخت جهت واحدهای متقاضی فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی زعفران را در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و حمایت از تولید و صادرات این محصول ملی بیان کرد و اذعان داشت: به منظور ساماندهی تولید، توزیع و دسته بندی زعفران جهت عرضه در داخل کشور و با توجه به اینکه زعفران پس از پسته مهمترین محصول کشاورزی صادراتی ایران بوده و از پتانسیل بالایی در امر تولید و صادرات برخوردار است اقدامات انجام شده در این اداره کل را علاوه بر صدور پروانه ساخت به منظور ساماندهی وضعیت تولید و بسته بندی مواذ غذایی بومی و سنتی که به طور وسیع در مناطق خاصی از کشور تهیه و توزیع می گردند، صدور شناسه نظارت کارگاهی بیان نمود و خاطر نشان کرد: این کار باعث می شود تا ضمن شناسایی واحدهای موصوف و فراهم آوردن شرایط بهداشتی برای تولید مواد غذایی سالم و بهداشتی، شبکه کنترل و نظارت مستمر و دقیق تری بر فعالیت این دسته از واحدهای تولید و دسته بندی ایجاد گردد.


حاجیان افزود: ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید کننده زعفران از نظر شرایط و تجهیزات تولید و بسته بندی تحت عنوان حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع ادویه و چاشنی تدوین گردیده است.


کارشناس اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: حدود 17 واحد فعال در زمینه آماده سازی و بسته بندی زعفران موفق به اخذ گواهی HACCP و در حدود سه واحد موفق به اخذ نشان ایمنی و سلامت در این زمینه گردیده اند.
وی بابیان اینکه با توجه به اینکه تقلبات کمی، آلودگی های شیمیایی و فیزیکی از قبیل رنگ های مصنوعی، خار و خاشاک، مواد خارجی و ... که عمدتا توسط واحدهای زیرزمینی و فاقد پروانه ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی صورت می گیرد، به خریداران توصیه کرد: در زمان خرید زعفران به شماره پروانه ساخت یا شناسه نظارت نوع بسته بندی و مشخصات درج شده برروی بسته ها، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس شرکت و نام تجاری آن توجه نمایند
منبع :مهر


دفعات مشاهده: 2395 بار   |   دفعات چاپ: 416 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : لاغری با مصرف چغندر ::
 | تاریخ ارسال: 1393/9/24 | 

با مصرف این سبزی زمستانی لاغر شوید

AWT IMAGE 

اگر تصمیم به لاغری گرفته باشید و در خصوص رژیم های لاغری تحقیق کرده باشید حتما با انواع و اقسام رژیم ها آشنایی دارید. رژیم اتکینز، رژیم دوکان، رژیم سوپ، رژیم لیموترش، رژیم پارینه سنگی و غیره. اما احتمالا در خصوص لاغری با این سبزی پاییزی نشنیده اید.

چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث می شود خیلی زود احساس سیری بکنید. در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع می‌شود.

 
اگر تصمیم به لاغری گرفته باشید و در خصوص رژیم های لاغری تحقیق کرده باشید حتما با انواع و اقسام رژیم ها آشنایی دارید. رژیم اتکینز، رژیم دوکان، رژیم سوپ، رژیم لیموترش، رژیم پارینه سنگی و غیره. اما احتمالا در خصوص لاغری با چغندر چیزی نشنیده اید. اما باید بدانید که استفاده از این سبزی یکی از طبیعی ترین و موثرترین روش‌ها برای کاهش وزن است که در عین حال رژیمی سالم و مفید نیز محسوب می‌شود. چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث می شود خیلی زود احساس سیری بکنید. در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع می‌شود. با ما باشید تا بیشتر با این روش ساده و موثر آشنا شوید. البته بهتر است قبل از تصمیم به لاغری با چغندر با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
 
ارزش چغندر بالاتر از این حرف‌هاست

چغندر یک ماده ی غذایی فوق العاده است که باعث ارتقای سطح سلامت می شود. به همین دلیل ارزش این را دارد که در برنامه ی غذایی و رژیمی تان جا داشته باشد. این سبزی پرخاصیت همچنین برای افرادی که از کم خونی و دیگر بیماری های خونی رنج می‌برند و همچنین برای کودکان و خانم‌های باردار بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن، بتاکاروتن و ویتامین های B1 ،B2 ،B3 و B6 می باشد.
 
ارزش غذایی 100 گرم چغندر
انرژی : 31 کیلوکالری
پروتئین ها : 1.5 گرم
کربوهیدرات : 8.5 گرم
فیبر : 1.5 گرم
پتاسیم : 259 میلی گرم
فسفر : 32 میلی گرم
ویتامین : A 58.5 واحد بین المللی
 
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟

_ شما به راحتی می توانید چغندر تازه را از بازارهای میوه و تره بار خریداری کنید. در موقع انتخاب، چغندرهای سفت، گرد و بدون لک با برگ و ریشه ای کاملا سبز را انتخاب کنید.
_ رنگ چغندر باید قرمز تیره باشد.
_ چغندرهای انتخابی را داخل کیسه ی پلاستیکی و داخل یخچال قرار دهید. در این صورت می توانید آن‌ها را به مدت حداقل دو تا سه هفته نگهداری کنید.
_ اگر برگ‌های چغندر را بدون شستشو داخل کیسه پلاستیکی گذشته و در بخچال قرار دهید به مدت 5 روز قابل استفاده می مانند.
_ توجه داشته باشید که نباید به هیچ عنوان چغندرهای خام را در فریزر قرار داد چون خیلی زود نرم می‌شوند.
 
روش استفاده از چغندر در جهت لاغری

برای لاغر شدن می توانید چغندر را به صورت خام، بخارپز شده و یا کنسروی مصرف کنید. می توانید چغندر را خالی یا به همراه سالاد با سیر، پیاز و کمی روغن زیتون و نمک و سرکه میل کنید.
اگر می خواهید چغندر را به صورت خام میل کنید می توانید آن را رنده کرده و با کمی روغن زیتون و لیموترش مزه دار و سپس نوش جان کنید.
پختن چغندر به هضم راحت تر آن کمک می‌کند. می توانید چغندر را با پوست در آب و کمی نمک بیاندازید و آب‌پز کنید؛ در این صورت چغندرتان رنگ و طعم خود را حفظ می کند. لازم است که چغندرها را به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید و سپس پوست آن ها را گرفته و میل کنید.
اگر می خواهید چغندرتان را در فر آماده کنید حواستان باشد تا زمانیکه به طور کامل نپخته باشند آن ها را از فر خارج نکنید تا خواص خود را به طور کامل حفظ کنند.
بهتر است بدانید که برگ‌های چغندر به همان شیوه ی اسفناج قابل استفاده و مصرف است.
 
چگونه می شود با چغندر لاغر شد؟

توصیه می کنیم اگر می خواهید از روش لاغری با چغندر به عنوان رژیم لاغری جدی استفاده کنید آن را بیش از ده روز پیاپی ادامه ندهید. در طول مدت رژیم حداقل روزانه دو لیتر آب بنوشید. برای لاغر شدن باید آب چغندر نیز بنوشید. نوشیدن آب چغندر باعث می شود که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن تان را جذب کنید. خوشبختانه فیبرهای موجود در این سبزی کار معده را راحت تر می کند؛ چون باعث کاهش اشتها می شود. لازم است که نوشیدنی چغندرتان را قبل از غذا میل کنید.
 
دستور تهیه ی نوشیدنی چغندر رژیمی :
مواد لازم :
چغندر :  6 عدد
هویج : 10 عدد
پرتقال : 10 عدد
 
روش تهیه :
این سبزیجات را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید. سپس ترکیب به دست آمده را داخل یک ظرف شیشه ای در بسته قرار داده و در یخچال بگذارید.
 
منوی رژیم

اگر دچار مشکل معده نیستید یک ساعت قبل از صبحانه آب لیموترش بخورید.
 
صبحانه
یک فنجان چای یا یک فنجان قهوه با شیر بدون چربی، یک برش نان سبوس دار با پنیر کم چرب یا یک پیاله ماست با یک قاشق سبوس و یک عدد سیب.
 
ناهار
یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر قبل از ناهار
سالاد : تهیه شده از خیار، گوجه فرنگی، اسفناج، کاهو به همراه گردوی خرد شده. می توانید یک قاشق روغن زیتون نیز به سالادتان اضافه کنید.
یک سهم غذایی برنج(معادل حدود 6 قاشق غذاخوری سرخالی) با مرغ بدون پوست یا ماهی پخته شده در فر
یک عدد پرتقال
 
شام
یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر قبل از شام
سوپ سبزیجات و بادمجان پخته شده در فر
یک عدد سیب یا یک برش هندوانه
 
بدانید که...

بدون شک با نوشیدن یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر اشتهای زیادی به غذا خوردن زیاد نخواهید داشت. البته می توانید به عنوان میان وعده آجیل یا میوه نیز میل کنید.
توصیه ی ما این است که قبل از دنبال کردن هر نوع رژیمی اول با پزشک متخصص مشورت کنید. سعی کنید از پیروی از رژیم‌های سخت پرهیز کنید. اخیرا محققان ب این نتیجه رسیده اند که شمردن کالری‌های دریافتی کمکی به لاغری نمی کند. بهتر است تغذیه ی سالمی در پیش بگیرید. مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. از آزار خودتان دست بردارید. با یک متخصص مشورت کنید و مهم تر از همه اینکه فعال‌تر باشید. ورزش در کنار یک تغذیه ی سالم راز تناسب اندام است.

منبع:  صبحانه آنلاین

دفعات مشاهده: 2422 بار   |   دفعات چاپ: 403 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : نذری ::
 | تاریخ ارسال: 1393/8/10 | 

ماه محرم و نذری‌ها

AWT IMAGE

  نذر کردن به مناسبت‌ های مذهبی متعدد با فرهنگ دینی ما رابطه‌ ای مستحکم و طولانی ‌مدت دارد. محرم از ایامی ‌است که نذر‌های زیادی در آن ادا می ‌شود. بیشتر این نذری ‌ها به صورت طبخ غذا و پخش آن میان مردم انجام می ‌شود. به علاوه توزیع غذا در دسته ‌ها و هیات ‌های مذهبی در این ایام معمول است .

  با توجه به این که این غذاها بین افراد زیادی توزیع می‌شود در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی می‌ تواند،سبب گسترش بیماری ‌های واگیر دار و یا مسمومیت‌ های غذایی بین مصرف کنندگان شود .

  در صورتی که با اجرای موارد ساده ای می ‌توان با تهیه غذای سالم چه از نظر بهداشتی و چه از نظر تغذیه ‌ای به حفظ سلامت کسانی که این غذاها توسط آن ها مصرف می‌ شود توجه نشان داد و از این طریق نذر خود را به معنی واقعی ادا کرد. توجه با این مورد به خصوص هنگامی ‌که ایام محرم در فصول گرم سال قرار می ‌گیرد مهم تر است .

  از سوی دیگر بیماری ‌های غیرواگیر شایع مانند بیماری‌ های قلبی و عروقی در جامعه می ‌تواند تحت تاثیر مصرف این غذاها قرار گیرد. استفاده از دنبه گوسفند های نذری ذبح شده برای تهیه خورش قیمه ، استفاده از چربی زیاد در طبخ غذا های نذری، شیرین کردن زیاد شربت ها و نوشیدنی ها از جمله مواردی است که برای مبتلایان به بیماری های مزمنی چون بیماری های قلبی عروقی ممکن است مشکلاتی به وجود آورد؛ به خصوص این که اعتقاد مردم نسبت به متبرک بودن این غذاها باعث می شود که در بسیاری از موارد افراد یاد شده، پرهیز غذایی خود را در این مورد بشکنند و رژیم معمول خود را در این روزها انجام ندهند .

  توصیه‌های بهداشتی و تغذیه ‌ای برای تهیه غذا‌های نذری :

  سعی کنید از سلامت آشپزها و تهیه‌ کنندگان غذا مطمئن شوید .

  محل طبخ غذا و ظروف مورد نیاز را بشویید و ضدعفونی کنید. انواع ظروف استیل گزینه سالمی‌ برای طبخ غذا هستند .

  پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه

  * دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیه کنید که تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند .

  * روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع ) مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود .

  * سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی‌های زیادی است که برای کبد و کلیه زیان‌آور است. بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمک‌ های یددار تصفیه شده تهیه کنید. از خریداری و انبار کردن نمک به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید .

  * در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آن ها استفاده کنید .

  * در صورت استفاده از کره سعی کنید آن را یا از نوع حیوانی کم ‌چرب یا گیاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیه کنید .

  پیشنهادات در مورد تهیه غذا

  * از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید .

  * تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید .

  * به طور کلی غذاها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید .

  * از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است .

  * کره را روی برنج نریزید. از بسته ‌های جداگانه و کوچک کره استفاده کنید. در صورت استفاده از این کره‌ها به دلیل این که به سرعت آب شده و وارد غذا می ‌شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید .

  * درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری ‌های واگیر جلوگیری شود .

  * برای تهیه انواع خورش ‌ها ، سبزی ‌های مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند .

  * در طبخ کباب ‌کوبیده دقت شود که از گوشت کم چرب استفاده شود و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغزپخت شود .

  * از آنجا که نقــش مهــم و موثر سبزی‌ ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری ‌های قلب ‌و‌عروق، سرطان، بیماری ‌های گوارشی و غیره به اثبات رسیده است، غذاهای مختلفی که حاوی سبزی هستند،طبخ شود. به ‌عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و ... به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می ‌شود .

  * در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ‌ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید .

  * از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می ‌شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی‌ های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می ‌توانید از بسته‌ های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید .

  * سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید .

  * با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید .

  * سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید .

  * حتی ‌الامکان به جای نوشابه‌ های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید. می‌توانید با اضافه کردن سبزی‌ های معطر دوغ را خوش طعم ‌تر کنید .

  * از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله ‌زرد ، انواع شربت ‌ها و نذری ‌های شیرین خودداری کنید .

  * به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید .

  * چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید .

  * به مقدار مورد نیازتان غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می ‌شوید، خودداری کنید .

  * باقی‌ مانده غذاها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چند باره آن خودداری کنید .

  * آش‌ ها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می ‌شوند البته به شرط این که یک وجب روغن روی آن ها نباشد .

  * سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می ‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید .

  * چنانچه برای سرو غذا،چای و نوشیدنی از ظروف یک ‌بار مصرف استفاده می ‌کنید، به بهداشتی بودن آن ها توجه کنید .

    منبع : به سایت

دفعات مشاهده: 2336 بار   |   دفعات چاپ: 436 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : هشدار در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم ::
 | تاریخ ارسال: 1393/8/10 | 

  هشدار درخصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم

  در آستانه ماه محرم توصیه شد؛

  استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری برای غذای گرم بسیار خطرناک است .

AWT IMAGE

  به گزارش وب دا، کارشناس آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به ایام ماه محرم و استفاده از ظروف یکبار مصرف در توزیع غذا و نذورات گفت: این روزها استفاده از ظروف یک بار مصرف بسیار متداول شده است، آبمیوه و بستنی‌ فروشی‌ها ، پیتزا فروشی‌ها و حتی سلف‌ سرویس‌ها در ادارات و دانشگاه‌ها و عده‌ای هنگام پخش غذای نذری و یا حتی در میهمانی‌هایشان به وفور از ظروف یکبار مصرف پلیمری استفاده می‌کنند.

  مسعود معمار با اشاره به اینکه وقتی غذا داخل این ظروف ریخته می شود، بسیاری از مواد موجود در ظرف به غذا منتقل می شود، افزود: طبق نگهداری مواد غذایی در مجاورت ظروف یکبار مصرف منجر به آزاد سازی مونومرهای ظرف، و ترکیب آن با محتویات غذا می شود.

  وی ادامه داد: استفاده از این ظروف که جنس آنها پلی‌استایرن، پلی‌اتیلن ، پلی وینیل کلرید هستند برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ مانند چای، شیر، آش، پیتزا مجاز نیست.

  وی استفاده نابجا از این ظروف را بسیار خطرناک دانست و افزود: استفاده نابجا از این ظروف می‌تواند موجب آزاد شدن مواد آلی وترکیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی شود که مصرف آنها برای سلامتی مضر است .

  کارشناس آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و توزیع نذورات در این ایام خاطر نشان کرد: ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند که مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.

  وی با اشاره به اینکه مردم باید از نگهداری غذاهای داغ و چرب در ظروف پلاستیکی اجتناب کنند تصریح کرد: بر اثر نفوذ غذاها به خصوص روغن‌ها با سطوح ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، این ظروف، به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروب‌ها تبدیل می‌شود که این خود می‌تواند موجب آلودگی غذاها شود و اگر مواد غذایی داخل این ظروف اسیدی باشد نیز خطرناک است و برای فرد مصرف کننده مشکل ایجاد خواهد کرد.

دفعات مشاهده: 2499 بار   |   دفعات چاپ: 398 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : خواص 7 دمنوش گیاهی ::
 | تاریخ ارسال: 1393/7/22 | 

  خواص 7 دمنوش گیاهی

  در این مطلب با خواص و طرز تهیه چند دم‌کرده و جوشانده آشنا می‌شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده‌روی و مصرف پیاپی آن‌ها حتماً خودداری کنید .

  دم‌کرده گل گاوزبان و سنبل‌الطیب

  آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، از بین برنده سنگ کلیه، افزاینده ادرار، کاهنده فشارخون .

  دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با یک قاشق سنبل‌الطیب در قوری چینی ریخته، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید، کمی نبات خرد شده اضافه کرده، بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد .

  جوشانده به‌لیمو و زیرفون

  تب‌بر، ضد میگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگی، رافع اسهال و تشنج، کاهنده فشارخون، خواب‌آور .

  یک قاشق چای‌خوری به‌لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد .

  دم‌کرده زعفران

  مفرح، نشاط‌آور، ادرارآور، افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی .

  مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملاً زرد شود و دم بکشد، صبر کنید .

  به یاد داشته باشید مصرف زیاد زعفران خطرناک است .

  جوشانده بادرنجبویه

  آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون‌ساز .

  یک قاشق چای‌خوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی ریخته، هنگامی که آب جوش آمد، آن را روی بخار سماور گذاشته، دقایقی صبر کنید تا دم بکشد .

  زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند

  دم‌کرده زنجبیل

  خون‌ساز، افزاینده فشار خون، ضد ضعف عصبی، مفید برای مفاصل، ضد سرفه و تهوع .

  دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چای‌خوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا 15 دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می‌توانید مقداری عسل نیز به آن بیفزایید، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده، ضرر خواهد رساند .

  جوشانده دارچین

  تب‌بر سریع، مقوی سینه و حنجره، افزاینده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگی و بوی دهان .

  دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید. پس از جوشاندن محتویات، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد. زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند .

 

  دم‌کرده نعناع

  افزاینده هورمون‌های زنانه، کاهنده هورمون‌های مردانه، ضد پرمویی، نشاط‌آور .

  مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد. می‌توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد. زیاده‌روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است .

 

  در این مطلب با خواص و طرز تهیه چند دم‌کرده و جوشانده آشنا می‌شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده‌روی و مصرف پیاپی آن‌ها حتماً خودداری کنید .

  دم‌کرده گل گاوزبان و سنبل‌الطیب

  آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، از بین برنده سنگ کلیه، افزاینده ادرار، کاهنده فشارخون .

  دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با یک قاشق سنبل‌الطیب در قوری چینی ریخته، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید، کمی نبات خرد شده اضافه کرده، بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد .

  جوشانده به‌لیمو و زیرفون

  تب‌بر، ضد میگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگی، رافع اسهال و تشنج، کاهنده فشارخون، خواب‌آور .

  یک قاشق چای‌خوری به‌لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد .

  دم‌کرده زعفران

  مفرح، نشاط‌آور، ادرارآور، افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی .

  مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملاً زرد شود و دم بکشد، صبر کنید .

  به یاد داشته باشید مصرف زیاد زعفران خطرناک است .

  جوشانده بادرنجبویه

  آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون‌ساز .

  یک قاشق چای‌خوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی ریخته، هنگامی که آب جوش آمد، آن را روی بخار سماور گذاشته، دقایقی صبر کنید تا دم بکشد .

  زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند

  دم‌کرده زنجبیل

  خون‌ساز، افزاینده فشار خون، ضد ضعف عصبی، مفید برای مفاصل، ضد سرفه و تهوع .

  دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چای‌خوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا 15 دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می‌توانید مقداری عسل نیز به آن بیفزایید، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده، ضرر خواهد رساند .

  جوشانده دارچین

  تب‌بر سریع، مقوی سینه و حنجره، افزاینده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگی و بوی دهان .

  دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید. پس از جوشاندن محتویات، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد. زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند .

 

  دم‌کرده نعناع

  افزاینده هورمون‌های زنانه، کاهنده هورمون‌های مردانه، ضد پرمویی، نشاط‌آور .

  مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد. می‌توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد. زیاده‌روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است .

دفعات مشاهده: 2384 بار   |   دفعات چاپ: 409 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخبار : خواص فوق‌العاده‌ی آب انار ::
 | تاریخ ارسال: 1393/6/16 | 

  آب انار راهکاری خوشمزه برای کاهش استرس

  متخصصان انگلیسی در یک بررسی جدید دریافته‌اند که نوشیدن روزانه آب انار می‌تواند با پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان هورمون استرس، تنش‌ها و استرس‌های کارمندان را در محل کار کمتر کند .

  متخصصان دانشگاه کوئین مارگات در ادینبورگ با انجام آزمایشاتی، تأثیر فیزیولوژیکی مصرف روزانه نیم لیتر آب انار را طی یک دوره دو هفته‌ای مورد ارزیابی قرار دادند .

  آن‌ها دریافتند تمام 60 نفری که داوطلبانه در این آزمایش شرکت کرده بودند و در محیط‌های کاری مختلف مشغول به کار بودند، پس از نوشیدن این آب میوه اشتیاق بیشتری پیدا کردند و کمتر دچار استرس و آشفتگی می‌شدند .

  به گزارش روزنامه تلگراف، مطالعات بسیاری تاکنون نشان داده است که آب انار مزایای بسیاری برای سلامتی دارد و انجام مطالعات بیشتر برای شناسایی خواص مفید این میوه ضروری است .

  AWT IMAGE

  آب انار چربی های اضافی را آب میکند

  به نقل از مد نیوز ری‌پورت، این بار متخصصان تغذیه تاکید کرده‌اند که آب انار همچنین می‌تواند چربی‌های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد .

  این متخصصان در یک آزمایش یک ماهه ثابت کردند، میزان تشکیل سلولهای چربی در اطراف شکم در افرادی که آب انار مصرف می‌کنند، کاهش می‌یابد .

  کسانی که آب انار می‌نوشند، فشار خونشان نیز پایین می‌آید و بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند .

  پزشکان معتقدند که آب انار می‌تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب «NEFA» را کاهش دهد .

  آزمایشات قبلی که روی انسان و حیوانات انجام گرفته، نشان داده است که مقدار زیادی از این اسید چرب، ذخیره چربی را در اطراف شکم افزایش می‌دهد و در نتیجه سبب تشدید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع دوم می‌شود .

آب انار علیه سرطان

  خواص آنتی اکسیدانی انار تأثیر زیادی بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی دارد. آب انار به خاطر داشتن مقادیر فراوانی فلاوونوئید ( نوعی آنتی اکسیدان) تأثیر فوق‌العاده‌ای بر خنثی سازی سرطان ناشی از رادیکال‌های آزاد دارد .

  طی نتایج حاصله از تحقیقات روی موش‌ها، این میوه می‌تواند در پیشگیری از سرطان پوست و سینه موثر باشد و نیز طی یافته‌های جدید محققان آمریکائی، مصرف آب انار، روند رشد سلول‌های سرطان پروستات را کاهش می‌دهد .

  در یک مطالعه زمانی که مصرف آب انار را ارزیابی کردند، مشخص شد: این ماده به دلیل وجود آنتی اکسیدان به مقدار زیاد می‌تواند به عنوان راهی برای مبارزه و جلوگیری از سرطان سینه باشد .

  آب انار سرشار از نوعی ماده آنتی اکسیدان است و همین ماده انار را در صدر میوه‌های دارای آنتی اکسیدان از قبیل زغال اخته، پرتقال و انگور قرار داده است .

  پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای آمریکا معتقدند، میزان آنتی اکسیدان آب انار که به فنولیک موسوم است، از انواع چای سبز و زیتون سیاه نیز به مراتب بیشتر است. بر اساس پژوهش این محققان آب انار دست کم 20 درصد بیش از دیگر آب میوه‌ها دارای خواص آنتی اکسیدان است .

 

 آب انار برای سلامت قلب

  نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار می‌تواند تا بیش از یک سوم، جریان خون به قلب را افزایش دهد .

  خواص آنتی اکسیدانی این میوه، از ایجاد کلسترول بد پیشگیری می‌کند و سرخرگ‌ها را تمیز نگه می‌دارد و احتمال حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد .

  آب انار مزایای بسیار زیادی برای بیماران کلیوی به خصوص بیماران در حال دیالیز به همراه دارد .

    دکتر فرانک بروسیوس با اشاره به نتایج بررسی متخصصان دانشگاه میشیگان در این باره افزود: آب انار که شامل بالاترین سطوح آنتی اکسیدان پلی فنول است، قادر به کاهش تخریب سلول‌ها به وسیله ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شود. وجود چنین آنتی اکسیدانی در رژیم غذایی بیماران کلیوی می‌تواند به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون، امکان افزایش گردش خون به وسیله دستگاه دیالیز را فراهم کند.

  بر این اساس محققان، 101 بیمار دیالیزی را به طور تصادفی برای مصرف آب انار یا بدون مصرف این نوشیدنی انتخاب و بررسی کردند و نتایج آن نشان داد: آن‌هایی که هفته‌ای 3 بار نصف فنجان آب انار مصرف می‌کردند، نسبت به سایرین دچار کاهش التهابات مولکول و عفونت‌ها در خون خود شدند.

  بیماران کلیوی که هر هفته از نوشیدنی‌های ترش استفاده می‌کنند، احتمال عفونت که دومین عامل کشنده بیماران دیالیزی است را کاهش می‌دهند.

  تاکنون هیچ نوشیدنی دیگری که چنین خاصیت از بین برندگی عفونت را داشته باشد، مشاهده نشده است.

 

  منبع : سایت تبیان

 

دفعات مشاهده: 2259 بار   |   دفعات چاپ: 417 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 1 بار   |   0 نظر
::
معاونت غذا و دارو daroo
Persian site map - English site map - Created in 0.255 seconds with 1367 queries by AWT YEKTAWEB 3174